Open Monumentendag 2024

Tijdens de 36ste editie van Open Monumentendag op zondag 8 september kijk je binnen bij meer dan 70 iconische Antwerpse erfgoedparels en kan je genieten van unieke ervaringen, exclusieve rondleidingen, ontspannende wandelingen en veel meer. Antwerpen kijkt samen met jou uit naar deze monumentale hoogdag en is heel blij om jou te ontvangen in deze prachtige stad. Kijk, lees, doe mee en geniet van de bekende monumenten en nieuwe blikvangers.

Open Monumentendag 2024 staat in het teken van ‘En route!’. Creëer je eigen weg langs het Antwerps erfgoed en ontdek wat voor moois de stad te bieden heeft. 

Het thema ‘En route!’ is voor Antwerpen de gelegenheid om de Schelde centraal te stellen. Een uitspraak van oud-burgemeester Craeybeckx vat het samen: “Een Antwerpenaar moet zijn hand maar in de Schelde steken om verbonden te zijn met de rest van de wereld.” De Schelde, de haven en de stad zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Leer meer over de geschiedenis van Antwerpen en hoe de Schelde verbonden is met heel wat monumenten in de stad.

Ook het Poldermuseum is op 8 september vrij toegankelijk en dit tussen 10u00 en 18u00 (laatste toegang 17u00).

Meer informatie vindt u op https://www.openmonumentendag.be/activiteiten/verdiep-je-in-het-poldermuseum en https://magazine.antwerpen.be/open-monumentendag-2024/poldermuseum